Teken mee
in het Kunstcafé

Samen tekenen geeft energie en inspireert ...

50%
Vul hieronder je gegevens in.
Zodra er een nieuw Kunstcafé verschijnt, sturen we je een link naar de ZOOM meeting.
Schrijf je in voor het Kunstcafé

Het kunstcafé van de afgelopen keer was weer meer dan de moeite waard. Alle reden om enthousiast door te werken aan een nieuwe editie. We zijn druk bezig met het organiseren van een nieuwe bijeenkomst. Maar geen nood want in de tussentijd zijn er regelmatig nieuwe activiteiten waar je aan mee kunt doen... in de podcast bijvoorbeeld.

De podcast "Kunst aan Tafel"

In de podcast wordt regelmatig een beschrijving van een schilderij gegeven. Probeer tijdens het beluisteren van de podcast een tekening te maken van het schilderij en check na afloop of in hoeverre jouw tekening verschilt van het origineel.

De prijswinnaar is bekend!

Tijdens het laatst gehouden Kunstcafé is uit de inzenders het winnende lot getrokken. En de winnaar is.... Diana. Zij heeft de felbegeerde prijs gewonnen en ondertussen samen met haar dochter een gratis live-workshop gekregen.


Haar review:
'Ans Vianen is een begaafd kunstenaar, positief ingesteld, open en makkelijk benaderbaar en zij wil haar talenten ook delen met geïnteresseerden. Regelmatig organiseert zij het Kunstcafé, ook voor degenen met een kleine beurs. Dit is een gratis tekenles via Zoom. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor deelname. Een welkome en inspirerende uitdaging in deze Coronatijd, waarin veel mensen noodgedwongen thuis moe(s)ten blijven. Chapeau Ans, ik hoop dat je dit nog lang kunt blijven doen.'  Mvg Diana

 

Ontvang de link naar het Kunstcafé!

Gebruik de oranje knop om je in te schrijven of stuur een mailtje naar ansvianen@live.nl 

Je ontvangt dan de ZOOM-link die je toegang geeft tot het Kunstcafé. 

50%
Nog even. Je bent er bijna ...
Vul je gegevens in en zodra er een nieuw kunstcafé verschijnt, krijg je een uitnodiging voor deelname.
Schrijf je hier in voor het Kunstcafé

Alles over het Kunstcafé!

Kunstcafé? Wat is dat nu precies, vraag je je natuurlijk af. 

Het Kunstcafé is een plek op internet die ik het opgericht en waar je lekker een halfuurtje alleen of samen met een groep enthousiaste mensen aan de hand van een eenvoudige opdracht gaat tekenen. Het is laagdrempelig en je kunt op jouw eigen niveau meedoen. Hoe fijn is dat? 

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je je hebt aangemeld, krijg je een link in de mailbox van je computer. Deze link heb je nodig om in ZOOM te komen. Niets ontvangen? Kijk dan even in je SPAM-box, want het kan zijn dat de mail daarin terecht is gekomen. Zit de mail ook niet in je SPAM-box, mail me dan even en dan lossen we het op. 

Je zorgt ervoor dat de ZOOM-app op je computer is geïnstalleerd. Lukt dat je niet, vraag dan even hulp aan familie, vrienden of buren want het is niet heel ingewikkeld maar je hebt ZOOM wel echt nodig om mee te kunnen doen. 

Met behulp van ZOOM krijg je namelijk toegang tot het Kunstcafé. Om 10.00 uur op de afgesproken datum ontmoeten we elkaar LIVE online en kunnen we elkaar horen en zien. 

Creativity-julia-cameron

Helemaal gratis

Deze activiteit is gratis. Waarom? Omdat ik wil dat iedereen plezier beleeft aan het tekenen en schilderen en we elkaar daarbij kunnen helpen. Zo kan je op een ongedwongen manier ontdekken hoe leuk het is. Je gaat bewuster je omgeving bekijken. Dingen waar je eerst misschien achteloos aan voorbij liep, gaan je nu opvallen.          Door de kunst, het tekenen en schilderen, geef je je leven een meerwaarde wat je geluk vergroot. En daar help ik graag aan mee. En wil je meer? Dan kan je natuurlijk altijd mijn supertoffe schilderscursus volgen en leren hoe je   je eigen meesterwerk   maakt. 

Dit bericht delen mag, graag zelfs!

Ik vind het belangrijk om met elkaar juist nu deze turbulente tijden op een zo prettig mogelijke manier door te komen. En ik vind het super dat kunst daar een bijdrage aan kan leveren. Daarom vind ik het leuk om tijdens het Kunstcafé met zoveel mogelijk mensen bij elkaar te zijn die het fijn vinden om te tekenen. Ik vraag je daarom mij te helpen en dit bericht naar zoveel mogelijk mensen door te sturen, zodat iedereen die dat leuk vindt of gewoon eens het tekenen via ZOOM wil ervaren, mee kan doen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. 
bl-reacties-deelnemers-ansvianen-schilderen-tekenen

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt? even nadenken... Iets om op te tekenen natuurlijk. Dat kan een schetsboekje zijn, karton, printerpapier, verpakkingsmateriaal, noem maar op. Gebruik in ieder geval iets waar je je prettig bij voelt. Verder een potlood en een fineliner, stift of balpen en natuurlijk koffie, thee, water of iets anders om te drinken. Zorg dat je comfortabel zit en het je nergens aan ontbreekt. 

Wat gaan we doen?

 Verwacht geen meesterwerk,  want dat is onmogelijk in zo'n korte tijd.                             Wel gaan we lekker actief aan de slag. 


  • Je krijgt veel informatie.
  • Je gaat op zoek naar je eigen verhaal.
  • Je hebt geen tijd voor perfectionisme.
  • Je gaat je hoofd leegmaken.
  • Je zit in je eigen wereldje.
  • Je hebt even aandacht voor jezelf.
  • Je gaat even heerlijk ontspannen. 
Gebruik de oranje knop om je in te schrijven of stuur een mailtje naar ansvianen@live.nl 

Je ontvangt dan de ZOOM-link die je toegang geeft tot het Kunstcafé. 

50%
Nog even. Je bent er bijna...
Vul de gegevens in en je ontvangt een link naar het kunstcafé zodra er een nieuwe datum bekend is.
Klik hier om je aan te melden.
kunstcafe-ansvianen

Wie kom je tegen?

Natuurlijk! de innerlijke criticaster. Dat is dat akelige innerlijke stemmetje dat altijd commentaar heeft en zegt dat je er niets van bakt en dat je helemaal niet kunt tekenen!

Herken je dat? Geloof me. Iedereen heeft daar last van, ook ik, nog steeds na al die jaren. Maar ik heb er iets op gevonden. Weet je wat we met dat monstertje doen? Die zetten we even buiten de deur. We bedanken hem vriendelijk en zeggen dat we verder geen tijd hebben voor zijn oordeel. 

Want weet je, zulke oordelen zorgen ervoor dat je jezelf gaat blokkeren en dat is niet de bedoeling. Je wilt juist even loskomen van alle dagelijkse beslommeringen. Het is niet voor niets dat perfectie de doodsteek is van de creatie. Onze maatschappij stelt al zulke hoge eisen aan ons. Goed is vaak niet goed genoeg. Daarom is het Kunstcafé      een prima plek om even tot jezelf te komen.    

Hulp is altijd welkom.

Ik wil graag dat zoveel mogelijk mensen van deze activiteit gebruik maken. Daarom is het gratis. Vind je dit een leuk project en wil je me toch financieel steunen om het Kunstcafé in de toekomst te kunnen blijven voortzetten of ken je iemand die het fijn vindt om iets voor anderen te betekenen, dan zijn bijdragen natuurlijk altijd van harte welkom. Gebruik daarvoor de knop als je een donatie wilt doen. In ruil krijg je een vermelding van jouw naam of bedrijf onderaan deze pagina, natuurlijk geheel vrijblijvend. Namens de deelnemers aan het Kunstcafé zeg ik je hartelijk dank.     

Een mens is nooit te oud om te leren ...

Ontvang de link naar het Kunstcafé

Gebruik de oranje knop om je in te schrijven of s​tuur een mailtje naar ansvianen@live.nl 

Je ontvangt t.z.t. de ZOOM-link die je toegang geeft tot het Kunstcafé. 

50%
Nog even. Je bent er bijna ...
Vul je gegevens in en je krijgt een uitnodiging zodra er een nieuw Kunstcafé wordt gestart.
Schrijf je hier in voor het Kunstcafé
anskop-rond-ansvianen-tekenen-schilderen

Met kleurrijke groet,

Ans Vianen


Kunst is leven, leve de kunst!