Model Hans

Afgelopen vrijdagochtend was het weer tijd om af te reizen naar het pittoreske Regthuys in Nieuwkoop waar professioneel model Hans voor onze schetsgroep model stond.  

Hans heeft een groot lijf en dat is hard werken. Het leuke van de verschillende modellen die we tegenkomen, is dat ze allemaal hun eigen lievelingsposes hebben. Zo ontdek je de anatomie van het lichaam van alle kanten en kom je alle botten en spieren wel een keer tegen.  

Het tekenen naar waarneming is wat mij betreft een must voor iedere kunstenaar die tekent, schildert en beelden maakt. Elke keer train je je oog-hand coördinatie, verstevig je je vormvastheid en oefen je de verhoudingen van het menselijk lichaam. Bovendien trakteer je jezelf op een heerlijke schetsochtend. Ik kan het daarom iedereen aanraden. 

Hoe denk jij over het tekenen naar waarneming? Laat het weten hieronder dit blog. 

Oh ja, vergeet ik bijna de link toe te voegen van de video waarop mijn resultaten te zien zijn. Altijd leuk om te kijken toch? Klik op deze tekst en de video verschijnt in een nieuw tabblad.  Geniet ervan. 


Leve de kunst!  Over de schrijver
Wie ben ik? Ik ben Ans Vianen, professional visual artist en eigenaar van Ans Vianen Kunst, een kunstpraktijk, gespecialiseerd in het geven van online cursussen en workshops tekenen, schilderen en schrijven. Ook heb ik mijn eigen podcast KUNSTaanTAFEL waarin ik praat met inspirerende gasten over de betekenis en invloed van kunst op het leven van alledag. Daarnaast heb ik het Kunstcafé opgericht. Een plek waar we met elkaar een halfuurtje tekenen aan de hand van een opdracht.Wat doe ik? Ik leer je hoe je jouw creativiteit optimaal kunt gebruiken. Dat doe ik via teken- en schilderlessen en schrijfworkshops. Via jouw tekeningen, schilderijen en teksten krijg je inzicht in wie je echt bent en wat jij belangrijk vindt in het leven. Je trekt je even terug in je eigen wereldje om je weer op te laden voor alle ballen die je de hele dag in de lucht moet houden.Waarom doe ik dat? Op de eerste plaats krijg je energie voor de dagelijkse klussen die nu eenmaal moeten gebeuren. Je leert onbewust keuzes maken waardoor je zelfvertrouwen automatisch vergroot wordt zonder dat je je daar bewust van bent. Omdat het je leven van alledag een andere kleur geeft. Met elkaar maken we de wereld nog mooier.
Reactie plaatsen