Lancering podcast

Ik ben een rijk mens want ik heb een bijzonder cadeau gekregen. Samen met vier andere schoolvriendinnen zijn we 300 jaar geworden en daar ben ik dankbaar voor. Toen ik vanmorgen uit mijn raam keek, hing de vlag al uit, waren de slingers opgehangen en hadden de kaboutertjes al de eerste feestuiting in de tuin gezet. Ik heb het over de dag van mijn zestigste verjaardag.

Het gaat een bijzonder jaar worden. Elk kroonjaar geef ik mezelf een cadeau wat niemand anders kan geven omdat ik ze zelf maak. Toen ik 50 werd, waren dat de kunstwerken Daytime/Nighttime en Little Snowwhite.

Nu ik 60 ben, geef ik mezelf een podcast cadeau. De rode draad van de podcast bestaat eruit  welke relatie kunst speelt in het leven van individuele mensen en of kunst je leven kan veranderen. Elke discipline wil ik aan de orde laten komen. Kunst in relatie tot sport, religie, psychologie, schrijven, gezondheid, spiritualiteit, politiek, geld, filosofie, noem maar op.

En dat gaat leuk worden. Ik ga mensen interviewen die iets of juist helemaal niets met kunst hebben.

Mijn eerste gast, en ik voel me daarmee zeer vereerd, is Wasi Malik, Directeur Voetbalgeluk.
 Wasi is de trotse mede-ontwerper van de snelst groeiende voetbalschool in Amsterdam & Haarlem genaamd ‘Master Voetbal Plan’. Waar plezier, zelfvertrouwen en ontwikkeling van het kind centraal staat.


 Zijn hobby en zijn passie is voetbal. 
Dat heeft hij op het hoogste niveau mogen doen. Op het voetbalveld was Wasi de motor van het elftal.
 Wasi en zijn team geven ­­voetballessen aan jongens en meiden van de leeftijd van 4 t/m 12 jaar met als doel hun zelfvertrouwen te vergroten en te groeien in hun persoonlijke ontwikkeling door middel van  een ‘sportieve’ boost en voetbal daarbij als middel in te zetten i.p.v. als doel.

Dan denk ik: was ik Wasi maar eerder tegengekomen! Door omstandigheden heb ik m’n hele leven al een haat/liefde verhouding met voetbal. Ik hoop van Wasi te leren hoe ik mijn blikveld kan veranderen en verruimen. Of en hoe voetbal met kunst samengaat, of ze elkaar verbinden en versterken. En ik ben natuurlijk benieuwd of kunst een rol speelt in het leven van Wasi en op welke manier.

Volgende week hopen we de eerste opnames te starten. Ken jij iemand die jij ook graag in de podcast zou willen horen of heb je een onderwerp waar je graag meer over wilt weten, geef me een seintje en we gaan het regelen. Met elkaar maken we de wereld kleurrijker.


Kunst is leven, leve de kunst!


Ans Vianen
www.mijnschilderkunst.nl

Over de schrijver
Wie ben ik? Ik ben Ans Vianen, professional visual artist en eigenaar van Ans Vianen Kunst, een kunstpraktijk, gespecialiseerd in het geven van online cursussen en workshops tekenen, schilderen en schrijven. Ook heb ik mijn eigen podcast KUNSTaanTAFEL waarin ik praat met inspirerende gasten over de betekenis en invloed van kunst op het leven van alledag. Daarnaast heb ik het Kunstcafé opgericht. Een plek waar we met elkaar een halfuurtje tekenen aan de hand van een opdracht.Wat doe ik? Ik leer je hoe je jouw creativiteit optimaal kunt gebruiken. Dat doe ik via teken- en schilderlessen en schrijfworkshops. Via jouw tekeningen, schilderijen en teksten krijg je inzicht in wie je echt bent en wat jij belangrijk vindt in het leven. Je trekt je even terug in je eigen wereldje om je weer op te laden voor alle ballen die je de hele dag in de lucht moet houden.Waarom doe ik dat? Op de eerste plaats krijg je energie voor de dagelijkse klussen die nu eenmaal moeten gebeuren. Je leert onbewust keuzes maken waardoor je zelfvertrouwen automatisch vergroot wordt zonder dat je je daar bewust van bent. Omdat het je leven van alledag een andere kleur geeft. Met elkaar maken we de wereld nog mooier.
Reactie plaatsen