Inktober 2022

Wat is inktober?  
INKTOBER is weer in het land! Inktober is een evenement dat een aantal jaren geleden is opgezet door Jake Parker, een Amerikaanse illustrator. Het is de bedoeling dat over de hele wereld mensen in de maand oktober gaan tekenen met inkt en hun uitgewerkte tekeningen, dus geen schets, op Social Media plaatsen. En ja, natuurlijk, net als vorig jaar, en het jaar daarvoor en het jaar daarvoor doe ik ook nu weer mee. Jammer genoeg wordt het evenement wel wat commerciëler want er is een samenwerking aangegaan met een bedrijf dat tekenbenodigdheden verkoopt en nu mag je ook kleur gebruiken. 

De kracht van zwart 

Best jammer vind ik want zwart-wit tekeningen zijn zo krachtig en ik vind het concept van zwart-wit met alle schakeringen die daartussen liggen zo goed. Bovendien: ik heb het hem niet zelf horen zeggen, maar volgens de overlevering zei Goethe al in 1802 de wijze woorden: "In der bescheränkung zeigt sich erst der Meister"    Maar goed. Dat het evenement er is, is gewoonweg fantastisch.

Hoe werkt het?   
Het is super eenvoudig. Een maand lang krijg je elke dag een nieuw woord dat de inspiratiebron is van je tekening. Je hoeft geen letterlijke vertaling van het woord te verbeelden. Verder mag je van het woord afwijken maar het is natuurlijk veel leuker om je op het woord te richten, omdat je dan ook ziet hoe anderen ermee zijn omgegaan. Na afloop plaats je je tekening op een social media platform van jouw keuze met de hashtag       # inktober       van       #inktober2022       .

Wie doen er mee? 
Vorig jaar hebben internationaal ruim zeventig duizend mensen aan Inktober meegedaan dus je kunt wel stellen dat het een groot succes is.

Dag nummer 1 : GARGOYLE
Het woord van de eerste dag is GARGOYLE, van waterspuwer. In dit bericht zie je mijn uitwerking. Ik hoop dat het je inspiratie geeft en ben benieuwd naar jouw creatie. Het woord voor dag 2 is DRIBBLE en voor dag 3 BAT.

Doe je ook mee?  
Lekker tekenen met pen en inkt, fineliner, potlood, balpen of iets waar je zelf het liefst mee werkt. Ik ben benieuwd naar je tekening. Laat het me hieronder in dit bericht weten en deel dit blog zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen. 
Leve de kunst!

 

#inktober   #inktober2022   #ansvianen  #gargoyle #gargoyleansvianen #ansvianen2022  #inkttekening  #  www.mijnschilderkunst.nl

Over de schrijver
Ans
Wie ben ik? Ik ben Ans Vianen, professional visual artist en eigenaar van Ans Vianen Kunst, een kunstpraktijk, gespecialiseerd in het geven van online cursussen en workshops tekenen, schilderen en schrijven. Ook heb ik mijn eigen podcast KUNSTaanTAFEL waarin ik praat met inspirerende gasten over de betekenis en invloed van kunst op het leven van alledag. Daarnaast heb ik het Kunstcafé opgericht. Een plek waar we met elkaar een halfuurtje tekenen aan de hand van een opdracht. Wat doe ik? Ik leer je hoe je jouw creativiteit optimaal kunt gebruiken. Dat doe ik via teken- en schilderlessen en schrijfworkshops. Via jouw tekeningen, schilderijen en teksten krijg je inzicht in wie je echt bent en wat jij belangrijk vindt in het leven. Je trekt je even terug in je eigen wereldje om je weer op te laden voor alle ballen die je de hele dag in de lucht moet houden. Waarom doe ik dat? Op de eerste plaats krijg je energie voor de dagelijkse klussen die nu eenmaal moeten gebeuren. Je leert onbewust keuzes maken waardoor je zelfvertrouwen automatisch vergroot wordt zonder dat je je daar bewust van bent. Omdat het je leven van alledag een andere kleur geeft. Met elkaar maken we de wereld nog mooier.
Reactie plaatsen