PODCAST KUNSTaanTAFEL met Ciska Harte

over de rol die kunst in ons dagelijkse leven speelt 

Ciska Harte, Meester in de Rechten, Meester in General Management en spellenmaker voor de leiders van morgen.

Een leven lang leren is belangrijker dan ooit. Weet je hoe je dit voor elkaar krijgt zonder uren in de boeken te hoeven duiken?

Abonneer je op de podcast Kunst aan Tafel en luister naar het inspirerende verhaal van Ciska Harte die haar internationale baan verruilde voor haar eigen bedrijf waarin ze leiders van morgen vaardigheden aanleert via spellen die zij volgens de Ludodidactiek heeft ontworpen.

Klik op een van de links om het verhaal van Ciska te beluisteren. Apple https://podcasts.apple.com/nl/podcast/kunst-aan-tafel/id1581244504?l=en&i=1000532172234 

of Spotify

https://open.spotify.com/episode/0OxtLjJasJC3XTY2f7fXdr?si=bb08b51c0c654981 

Over de podcast-paper van Ciska

Lees hier de podcast-paper met fragmenten uit het inspirerende verhaal van Ciska Harte. In de podcast-paper zijn veel links opgenomen die extra informatie bevatten. Het verhaal zelf is te beluisteren via mijn podcast KUNSTaanTAFEL, maar ook in de links hierboven en via de link in de podcast-paper.
Ciska verruilde haar internationale baan voor een eigen bedrijf waarin ze leiders van morgen vaardigheden aanleert via spellen die zij volgens de Ludodidactiek heeft ontworpen. Zo heeft ze in eigen beheer ‘The President’s Speech’ uitgebracht. In dit spel wordt op een speelse, leerzame en interactieve manier de kloof tussen theorie en praktijk overbrugt. Een leerzaam spel dat prima geschikt is om een team naar een nieuw level te brengen. 

GRATIS TEKENOPDRACHT naar aanleiding van het verhaal van Ciska


Als je een spel speelt, gaat het vooral om het spel en niet om de knikkers. Het plezier van spelen staat daarom in alle spellen bij Ciska voorop. Maar het bijzondere van haar spellen is dat iedereen winnaar is. Dat komt vooral tot uiting bij de nabespreking van het spel.

De spellen zitten zo knap en gelaagd in elkaar dat iedereen er ongemerkt winst uit haalt, afhankelijk van het soort spel en het doel dat hij of zij vooraf voor ogen had.


Daag jezelf uit met de opdracht voor vandaag:

Teken of schilder de grootste winst uit jouw leven tot nu toe.

Dat kan van alles zijn. Een promotie, de komst van een kind, het huis van je dromen. Verwerk in je tekening een gevoel van ‘ Yes, I can !’.

Leer van anderen en laat anderen zien wat je doet.

Zet een afbeelding van je tekening of schilderij op instagram of facebook met de #kunstaantafel en @ciskaharte.

Waarom deze tekenopdracht?

  • De podcast Kunst aan Tafel is een initiatief van www.mijnschilderkunst.nl van Ans Vianen, beeldend kunstenaar en 1e graads bevoegd beeldend docent. 
  • Doel is kunst zoveel mogelijk onder de aandacht van de mensen te brengen. 
  • Je hebt met de opdrachten uit de podcastafleveringen altijd een onderwerp om te tekenen.
  • Je tekenvaardigheid blijft op peil door regelmatig te tekenen.
  • Je laat anderen plezier beleven aan jouw tekeningen.
  • Je gebruikt de tekeningen als een framework om een portfolio op te bouwen. 
  • Ben jij een echte multi tasker? Dat treft. Tekenen en een podcast beluisteren zijn prima te combineren     en gaan heel goed met elkaar samen.