Bedankt voor je aanmelding maar wacht nog even ....

Over enkele minuten krijg je de eerste informatie in je mailbox. Maar misschien ben je zo enthousiast dat je niet zo lang wilt wachten en al direct wilt beginnen met een super online training. Dat begrijp ik heel goed en daarom heb ik een training gemaakt. Ik kan je verzekeren dat alles wat je hierin leert, een behoorlijke tijdwinst oplevert bij het maken van je tekeningen en schilderijen en dat je heel wat nieuwe inzichten zult verkrijgen. Een prima voorbereiding op de challenge. 
in-12-stappen-op-weg-naar-een-goed-schilderij-ansvianen

Word een meester in het maken van een sterke  compositie

In slechts 12 stappen op weg naar een goed schilderij. 

* Als je altijd al hebt willen leren tekenen of schilderen en er nu aan toe bent.
* Als je je hobby na al die jaren eindelijk weer eens op wilt pakken.
* Als je je horizon wilt verbreden en toe bent aan de volgende stap.
zelfportret-ansvianen
Met Ans Vianen als jouw gids en begeleider

Leve de kunst!

catch-inktober2019-ansvianen

Waarom?

Hoe vaak heb je al de behoefte gehad om te gaan tekenen of schilderen en jezelf tegelijkertijd geblokkeerd door te zeggen dat je dat toch niet kunt? Of dat je er geen tijd voor hebt omdat je zoveel ballen de lucht in moet houden? 

Ik begrijp het wel want ik heb hetzelfde meegemaakt. Druk met gezin, druk met werk, ’s avonds uitgeblust op de bank. Je herkent het vast wel. 

Italia


Anders leren kijken?

Tot ik op mijn veertigste op reis ging naar Italië. Het was een cultuurreis waarin tijd was ingeruimd voor het maken van schetsen. Pas toen kwam het tekenen weer op mijn pad. En dat, terwijl ik na mijn schooltijd geen potlood meer heb vastgehouden! 

Sinds die reis heb ik ervaren dat je door te tekenen 
anders leert kijken en veel beter gaat onthouden omdat je je visuele geheugen aan het trainen bent.

calcata02

Tijd en concentratie

Sinds mijn reis naar Italië heb ik de kunst niet meer losgelaten. Ik weet nog precies van elke tekening waar of wanneer ik die gemaakt heb of waarom. Dat kan ik van mijn foto’s lang niet altijd zeggen.
De tijd en concentratie die je aan een tekening of schilderij besteedt, zorgen voor een speciale band, een beleving die niet altijd goed in woorden is uit te drukken. Dat maakt het naast de herinneringen en het plezier nog waardevoller. 

Verrijking

De teken- en schilderkunst heeft mijn leven zo verrijkt dat het nu mijn missie is geworden om zoveel mogelijk mensen te leren tekenen en schilderen en die rijkdom wil ik delen. Daarom help ik jou graag bij het maken van jouw meesterwerk en heb ik een supertoffe cursus  gemaakt. 

Wordt een expert in het maken van sterke composities. Daarvoor heb je twaalf stappen nodig. 

LAAT JE BETOVEREN . . .

Hoe zou het zijn als je je laat betoveren door de kleurrijke combinatie van kunst kijken en kunst maken?
In de training "In twaalf stappen op weg naar een goed schilderij" ga je de  geheimen ontdekken  van een goed schilderij door deze te ontrafelen. Zo worden schilderijen interessanter om naar te kijken en ga                  je ze beter begrijpen. Want                                  .    elk schilderij vertelt zijn eigen verhaal      

en dat komt jouw eigen meesterwerk zeker ten goede. 

ONTDEK DE RIJKE TAAL VAN EEN GOED SCHILDERIJ

In de training kijk je de kunst af bij de grote meesters en ervaar je hoe je met eenvoudige ingrepen een mega goed schilderij maakt. De focus ligt op één van de belangrijkste beeldaspecten, nl. de compositie, zodat we hieraan alle aandacht kunnen geven. En wat je leert, ga je gelijk toepassen.
Rembrandt-de-ongelovige-Thomas
ans-schilderend-2019-150x150

Nèt niet

Weet je, het overkomt iedereen weleens. Een schilderij waar je behoorlijk  lang aan gewerkt hebt, is af, maar het mist toch nog iets. Het is het nèt niet. Herken je dat?

Gelukkig weet ik dankzij mijn jarenlange ervaring dat ik kan vertrouwen op de oude meesters en zij geven me dan ook vaak het antwoord. Dikwijls is er slechts een klein detail nodig om het schilderij echt af te maken. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Word een expert
in het maken van sterke composities.
Ontdek de rijke taal
van een goed schilderij.
Het échte meesterwerk
maak je gewoon zelf. 

Kunst geeft vrijheid, plezier en ruimte voor experiment. Kunst is een spirituele liefkozing voor de innerlijke mens.

La-Fortezza-del-Sangallo

De kwetsbare lijn

Het mooie als je net begint te met tekenen is de aarzelende, kwetsbare lijn, waarbij je je steeds afvraagt of je het wel goed doet. In deze periode ben je zelf vaak niet tevreden. Het beste wat je dan kunt doen is de tekening even wegleggen als je klaar bent,  want er zit nog te weinig tijd tussen om deze objectief te bekijken. Ik heb het al zo vaak meegemaakt dat mensen pas veel later hun handschrift zijn gaan waarderen en blij konden zijn met hun eerste tekeningen. Dat heeft dus hiermee te maken. 

Koester je handschrift

Ik help je bij het ontdekken, doorontwikkelen en verfijnen van jouw stijl dankzij mijn jarenlange kennis en ervaring en aan de hand van de voorbeelden die de kunstgeschiedenis zo rijk is.


Of je nu realistisch, figuratief, impressionistisch of abstract wilt schilderen, in mijn lessen gaat het vooral om jouw handschrift, want daarmee laat jij zien dat jij uniek bent.

Fijn, zo'n compacte training. 

Super cadeau, voor jezelf of voor anderen om de coronatijd prettig door te komen, maar ook daarna. De training "In 12 stappen op weg naar een goed schilderij" onthult alles wat je nodig hebt voor het maken van jouw meesterwerk.

cover-in-12-stappen-1

Voordeel

Verschillende werkvormen

cover-in-12-stappen-1

Voordeel

Duidelijke uitleg

cover-in-12-stappen-1

Voordeel

Snel resultaat

Waarom langer wachten?  Start vandaag nog!

Klik op deze knop om je aan te melden 
Gun jezelf deze mooie teken- en schilderreis