Cadeau voor onvergetelijke dagen

Elk kroonjaar geef ik mezelf een cadeau wat niemand anders kan geven omdat ik ze zelf maak. Onlangs ben ik 60 jaar geworden. Voor dit jaar is het cadeau een podcast geworden, natuurlijk met kunst in de hoofdrol.

De rode draad van de podcast bestaat eruit welke relatie kunst speelt in het leven van individuele mensen en of kunst je leven kan veranderen. Elke discipline komt aan de orde.  Kunst in relatie tot sport, religie, psychologie, schrijven, gezondheid, spiritualiteit, politiek, geld, filosofie, noem maar op. Doel is dat we de automatische piloot uitschakelen en de tijd nemen om het leven op een andere manier te bekijken.  

Toen ik 50 was, gaf ik mezelf twee kunstwerken cadeau. Dat waren de kunstwerken ‘Daytime/Nighttime’ en ‘Little Snowwhite’. Beiden heb ik in 2011 gemaakt.

Voor ‘Daytime/Nighttime’ maakte ik elke dag om twaalf uur nam ik een foto van de plek waar ik op dat moment was en dat een jaar lang. Zo kwam ik uit op 730 foto’s. Op YouTube kan je de film bekijken. (duur 5.10 min.)
Het was zwaar want ik ben een ochtendmens en ga het liefst om elf uur ’s avonds naar bed. Soms zette ik de wekker om de nachtfoto te maken. Gelukkig heb ik het volgehouden. Volhouden lukt altijd als je iets heel erg graag wilt.

Het is heel interessant om te zien waar je je zoal bevindt in een jaar tijd. Iedereen kan zich nog wel herinneren waar hij op 9/11 was maar welke andere dagen kan je nog meer opnoemen die ook zo’n impact hebben gehad en in je geheugen gegrift staan?

 

Over de schrijver
Ans
Wie ben ik? Ik ben Ans Vianen, professional visual artist en eigenaar van Ans Vianen Kunst, een kunstpraktijk, gespecialiseerd in het geven van online cursussen en workshops tekenen, schilderen en schrijven. Ook heb ik mijn eigen podcast KUNSTaanTAFEL waarin ik praat met inspirerende gasten over de betekenis en invloed van kunst op het leven van alledag. Daarnaast heb ik het Kunstcafé opgericht. Een plek waar we met elkaar een halfuurtje tekenen aan de hand van een opdracht. Wat doe ik? Ik leer je hoe je jouw creativiteit optimaal kunt gebruiken. Dat doe ik via teken- en schilderlessen en schrijfworkshops. Via jouw tekeningen, schilderijen en teksten krijg je inzicht in wie je echt bent en wat jij belangrijk vindt in het leven. Je trekt je even terug in je eigen wereldje om je weer op te laden voor alle ballen die je de hele dag in de lucht moet houden. Waarom doe ik dat? Op de eerste plaats krijg je energie voor de dagelijkse klussen die nu eenmaal moeten gebeuren. Je leert onbewust keuzes maken waardoor je zelfvertrouwen automatisch vergroot wordt zonder dat je je daar bewust van bent. Omdat het je leven van alledag een andere kleur geeft. Met elkaar maken we de wereld nog mooier.
Reactie plaatsen